Martí Yelamos campió del món 2014

Martí world champion

Aquest passat 2 i 3 d´agost s´ha disputat el campionat del món de trial a la localitat de Zawiercie (Polonia) on en Martí Yélamos Baró de 10 anys, veí de Sant Antoni de Vilamajor i alumne de l’escola de Trial Evolution, ha quedat primer en categoria Poussin i s´ha proclamat campió del món.

Crónica de la competició:

El divendres a la tarda és va fer la cerimonia de presentació amb tots els països participants, amb un total de 22 pilots en la categoria Poussin. Els pilots van verificar les 6 zones a dues voltes per a la semifinal . Les zones, totes elles indoor,  estaven ubicades dintre d´un estadi .

El dissabte a les 9:30 del matí començava la semifinal per en Martí, va fer tres penalitzacions a la primera volta i és possava segon, desprès d´una fantástica segona volta amb cap penalització el van fer pujar fins la primera posició, aconseguint la victoria en les semifinals. Els dotze primers classificats van obtenir el passaport per la final del campionat del món.

El diumenge va despartar assolellat, de 9:00 a 10:00 als participants van poder verificar les zones amb un nivell molt superior al de la semifinal. A les 10:00 començava la competició per la categoria Poussin, en Martí molt concentrat i  amb moltes ganes de guanyar és va dirigir a la primera zona però no va tenir el resultat esperat ja que és va saltar una porta i el van penalitzar amb 5 peus, frustració i nervis el van inveir, semblava que no podia ser.

Al final de la primera volta entregava la targeta amb 15 peus de penalització i és colocava en una discreta 5ª posició, lluny dels primers llocs.

Ell sabia que si volia guanyar tenia per davant un gran repte, quasibé  impossible, peró com nomès saben fer els grans campions va començar la segona volta, marcant un zero a la primera zona, segona, tercera, i així fins la cinquena zona. En la última zona va marcar 3 peus de penalització i entregava la targeta de la segona volta amb només tres penalitzacions, una volta perfecte que el va fer remontar del cinquè lloc fins a la primera posició, i és va possar a plorar per el gran esforç realitzat i sobretot per l´emoció de sentir-se campió del món.